اگر از آن مادرانی هستید که به دنبال یک میان‌وعده مقوی برای بچه‌ها هستید، یا اگر از خواص زیاد سویق گندم خبر دارید ولی برای خوراندنش به بچه‌های‌تان به مشکل خورده‌اید، این مطلب راه حل خوبی برایتان دارد. می‌خواهیم با هم یک خوراکی خوشمزه فوق‌العاده راحت و بسیار مقوی درست کنیم: توپک خرمایی یا همان حلوای خرمایی. اگر احیانا نمی‌دانید سویق چیست، این مطلب را بخوانید: «سویق چیست و چه خواصی دارد؟»

همه مواد لازم برای پخت توپک خرمایی

  • سویق گندم یا سویق کامل (کودک)
  • کره حیوانی یا روغن ارده کنجد
  • خرمای تازه یا شکر سرخ
  • کنجد یا پودر نارگیل یا پودر پسته برای تزیین

باسلام | Basalam - مواد لازم برای پخت توپک خرمایی شامل کره خرما و سویق

خواص توپک خرمایی یا حلوای خرما

گندم یکی از مقوی‌ترین غلات است که سرشار از مواد معدنی و ویتامین B و E است و در طب اسلامی به عنوان یکی از مؤثرترین مواد برای تقویت بنیه کودکان معرفی شده است. به همین دلیل مصرف روزانه یک قاشق سویق گندم برای بهبود و تقویت قوای بدنی سفارش شده است.

بیشتر ما از کره و روغن، چرب بودنش را می‌شناسیم و حتی شاید از ترس بالا رفتن چربی از آن پرهیز می‌کنیم. ولی خبر خوب اینکه هر روغن و کره‌ای بد نیست و بعضی از روغن‌ها مثل روغن‌های حیوانی و شحم گاو حتی با افزایش سوخت و ساز بدن، باعث کاهش چربی‌ها می‌شوند. کره حیوانی علاوه بر کالری بالایی که دارد یک منبع خوب کلسیم است.

خرما به تنهایی یک ماده انرژی‌زاست که پر از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است و یکی از بهترین خوردنی‌ها برای رشد ماهیچه‌هاست؛ پیش‌گیری‌کننده از پوکی استخوان است و کم‌خونی را درمان می‌کند. درباره فواید خرما اگر بخواهیم حرف بزنیم، حالا حالاها باید بنویسیم. پس برای دور نشدن از روش تهیه بمب انرژی‌مان، مطالعه درباره خواص مواد اولیه این حلوا را به عهده خودتان می‌گذارم. فقط یادتان باشد این حلوا یک میان‌وعده مناسب برای فصول سرد است؛ چون گندم، روغن کنجد و خرما و شکر سرخ، همه طبیعت گرم دارند.

طرز تهیه توپک خرمایی

به طور عادی‌، دستور پخت حلواها با تفت دادن آرد شروع می‌شود ولی اینجا کار ما راحت‌تر شده، چون این حلوا با سویق درست می‌شود. سویق گندم یک آرد گندم کامل است که کمی تفت خورده است. پس مرحله تفت دادن آرد قبلا طی شده و از همان اول می‌توانیم کره یا روغن را بهش اضافه کنیم.

کمی که روی حرارت کره و سویق را به هم زدیم، نوبت به خرما می‌رسد. پوست و هسته خرما را جدا می‌کنیم و آن را به سویق و کره اضافه می‌کنیم. روی حرارت ملایم به هم می‌زنیم تا خرما نرم شود. بعد با پشت قاشق خرما را فشار می‌دهیم تا له شود و خوب با سویق و کره مخلوط شود.

حالا تابه را کنار می‌گذاریم تا حلوا کمی خنک شود. وقتی دمایش پایین آمد نصف قاشق از مواد را برمی‌داریم و کف دست‌مان آن را گرد می‌کنیم. بعد توی کنجد، پودر نارگیل یا پودر پسته می‌غلطانیم. حالا شما چند گلوله انرژی‌زا دارید که اگر بزرگ‌ترها همه‌اش را با چای نخورند و چیزی از آن به بچه‌ها برسد، حتما از طعم این کوفته‌های شیرین استقبال می‌کنند و به زودی تپل می‌شوند!

باسلام | Basalam - دستور پخت توپک خرمایی یا حلوای خرمایی

تهیه مواد اولیه در باسلام

ما برای پخت این حلوای خرما از سویق‌ گندم غرفه «غذای خانگی شیراز» و روغن زرد گاوی «غرفه سلوا» استفاده کردیم که در روستای چین تولید شده بود و چون وقت کم بود، رطب تازه از سوپرمارکت سر کوچه‌مان خریدیم. شما می‌توانید هر کدام از این مواد را از غرفه‌داران خوب باسلام بخرید. برای این کار، خودتان عبارت‌های «سویق»، «روغن» و «خرما» را در باسلام جست‌وجو کنید یا مستقیما از لینک‌های زیر، محصولات لازم برای پختن این توپک‌ها را ببینید و سفارش بدهید:



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

camera Gervase الیاسون مطالب روانشناسی لا حول و لا قوه الا بالعشق Rachel ماجراهاي صد روز تا عروسيِ يک عروس کنکوري! غلام شکری 23 Nikki گل شقایق